Servicii

1. Tipuri de expertize medico-legale


Activitatea de medicina legala, parte integranta a asistentei medicale, consta in efectuarea de expertize, examinari, constatari, examene de laborator si alte lucrari medico-legale asupra persoanelor in viata, cadavrelor, produselor biologice si corpurilor delicte, in vederea stabilirii adevarului in cauzele privind infractiunile contra vietii, integritatii corporale si sanatatii persoanelor ori in alte situatii prevazute de lege, precum si in efectuarea de expertize medico-legale psihiatrice si de cercetare a filiatiei. Pe niveluri de competenta profesionala si teritoriala unitatile medico-legale au urmatoarele atributii:
Open...


2. Tarifele prestatiilor medico-legale


HOTARAREA NR. 1609 DIN 8 NOIEMBRIE 2006 A GUVERNULUI ROMANIEI PRIVIND TARIFELE PRESTATIILOR MEDICO-LEGALE
Open...


3. Ce sa fac daca...?


Am fost victima unei agresiuni fizice (am fost batut/a) si am fost lovit (a).Am fost victima unei agresiuni sexuale (viol, perversiune sexuala) +/- agresiune fizica.Am fost victima unui accident rutier (fiind pieton sau ocupant al autovehiculului).Am fost drogat etc.
Open...


4. Testele ADN pentru cercetarea relatiilor de inrudire


Orice persoana este un unicat biologic. Fiecare fiinta umana se naste cu un cod genetic unic al carui suport material este reprezentat de molecula de ADN (acidul dezoxiribonucleic). Mecanismele prin care materialul genetic se mosteneste in succesiunea generatiilor este astazi binecunoscut, de aceea cu ajutorul testelor ADN se pot afla cu certitudine relatiile de inrudire biologica. Testarea ADN este in prezent cea mai performanta metoda de investigare stiintifica utilizata pentru stabilirea identitatii unei persoane.
Open...


5. Certificatul medico-legal psihiatric

Conf. univ. dr. Valentin Gheorghiu
Certificatul medico-legal psihiatric,Expertiza medico-legala psihiatrica in vederea punerii sub interdictie,Situatii speciale
Open...


6. Teste de paternitate prin metode serologice


Filiatia se poate determina si prin metode serologice despre care autorii americani H. Coleman si E. Swenson in tratatul \"DNA in the Courtroom\ au afirmat ca HLA si celelalte metode serologice clasice pot rezolva de cele mai multe ori cazurile de paternitate fara a se mai utiliza alte teste.
Open...You can play best games for brain and soul on At 7 Games.
  Copyright © 2008 Romanian Society of Legal Medicine. All rights reserved.
created by cooz.ro
  best brain games, girls games and action games for brain and soul virtualizare vmware vsphere esxi server backup storage cablare structurata antivirus securitate firewall mail web dns trandafir trandafiri pomi fructiferi conifere brad brazi pin tuja tuia plante ornamentale vita de vie coacaze zmeura agrise